Tescoma Delícia kürtőskalács készítő 2 db/doboz 623390.00

Cikkszám: 623390.00
  • a jelzéssel ellátott szilikon fogantyúk lehetővé teszik a  tészta pontos átforgatását, így minden oldalról egyenletesen lesznek megsülve
  • a szilikon fogantyúk  könnyen eltávolíthatók a henger formáról sütés után
  • a tároló állvány  lehetővé teszi a nyers kürtőskalács pihentetését kelesztés közben, a kalács egyenletes forgatását sütés közben és a cukorral megszórt kész kürtőskalács tárolását.
  • a hagyományos kürtőskalács recept  a termék részét képezi
  • képekkel ellátott kézikönyv a kürtőskalács egyszerű elkészítéséhez
  • eredeti kivitel és megoldás, amelynek nincs párja a piacon

8 490 Ft

Leírás

Forgó hengereken sült édes fánktészta gyűrűk fahéjas cukorral megszórva.  A kürtőskalács egy olyan hagyományos ínyencség, melyért kicsik és nagyok egyaránt oda vannak. Ha a tetejét egy fagylalt gombóccal gazdagítjuk, akkor egy igazi desszertet kapunk. Szeretitek az ilyen finomságokat? DELÍCIA formáinkkal pontosan olyan kürtős kalácsokat készíthet, mint amilyeneket a vásári árusok kínálnak.

A két hőálló fogantyúkkal és állvánnyal ellátott henger forma forma lehetővé teszi a tészta könnyű feltekerését, kinyújtását és kelesztését, valamint a kürtőskalács egyenletes sütését. A DELÍCIA formával jelentősen kedvezőbb áron készítheti el őket, és bármikor élhet a kürtőskalács iránti szenvedélyének.

Első osztályú rozsdamentes acélból, hőálló szilikonból és krómozott acélból készül termék. Minden alkatrész alkalmas mosogatógépben történő mosásra is. A termékre átlagon felüli 3 év garanciát biztosítunk.

HÁZI KÜRTŐSKALÁCS (4 DB)
Hozzávalók a tésztához: 280 g búzafinomliszt, 150 ml langyos tej, 35 g vaj, 35 g zsír,
15 g kristálycukor, 13 g friss élesztő, 3 tojássárgája, csipet só

Hozzávalók a bevonathoz: 200 g cukor, 1 teáskanál fahéj és 1 csomag vaníliás cukor
A TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE: Az élesztőből, a tejből és egy teáskanál cukorból (5 g) készítsen kovászt. A vajat, a zsírt és a 3 tojássárgáját keverje habosra, majd adja hozzá a lisztet és a maradék cukrot (10 g). Az így kapott masszát keverje el. A masszába tegye bele a kovászt, alaposan dolgozza át a tésztát, és 30–45 percre tegye félre, hogy megkeljen.
A KÜRTŐSKALÁCS ELKÉSZÍTÉSE: 1. A megkelt tésztából készítsen kb. 1 méter hosszú hengereket. 2. A hengereket tekerje rá a formára, és hajtsa be a végeit. 3. A tésztát úgy nyújtsa ki, hogy a feltekert hengerek összeérjenek. 4. A feltekert tésztát kenje meg vajjal, és kelessze 15 percig. 5. 200 °C-os sütőben süsse 20–25 percig. 6. A sütés közben 2x fordítsa meg a tésztát 1/3* oldalanként, egyszer kenje meg vajjal. 7. A kürtőskalácsot újra kenje meg vajjal, majd forgassa meg a cukros-fahéjas keverékben. 8. A tartót óvatosan vegye le, húzza le a kürtős kalácsot a formáról.
*Megjegyzés: A sütés ideje és a forgatás intervalluma a sütő típusától függően különbözhet.
Figyelmeztetés: A forma, az állvány és a szilikon tartók a sütés ideje alatt felforrósodnak, ezért mindig használjon konyhai kesztyűt.