Leírás
Forgó hengereken sült édes fánktészta gyűrűk fahéjas cukorral megszórva. A kürtőskalács egy olyan hagyományos ínyencség, melyért kicsik és nagyok egyaránt oda vannak. Ha a tetejét egy fagylalt gombóccal gazdagítjuk, akkor egy igazi desszertet kapunk. Szeretitek az ilyen finomságokat? DELÍCIA formáinkkal pontosan olyan kürtős kalácsokat készíthet, mint amilyeneket a vásári árusok kínálnak.
A két hőálló fogantyúkkal és állvánnyal ellátott henger forma forma lehetővé teszi a tészta könnyű feltekerését, kinyújtását és kelesztését, valamint a kürtőskalács egyenletes sütését. A DELÍCIA formával jelentősen kedvezőbb áron készítheti el őket, és bármikor élhet a kürtőskalács iránti szenvedélyének.
Első osztályú rozsdamentes acélból, hőálló szilikonból és krómozott acélból készül termék. Minden alkatrész alkalmas mosogatógépben történő mosásra is. A termékre átlagon felüli 3 év garanciát biztosítunk.
HÁZI KÜRTŐSKALÁCS (4 DB)
Hozzávalók a tésztához: 280 g búzafinomliszt, 150 ml langyos tej, 35 g vaj, 35 g zsír,
15 g kristálycukor, 13 g friss élesztő, 3 tojássárgája, csipet só
Hozzávalók a bevonathoz: 200 g cukor, 1 teáskanál fahéj és 1 csomag vaníliás cukor
A TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE: Az élesztőből, a tejből és egy teáskanál cukorból (5 g) készítsen kovászt. A vajat, a zsírt és a 3 tojássárgáját keverje habosra, majd adja hozzá a lisztet és a maradék cukrot (10 g). Az így kapott masszát keverje el. A masszába tegye bele a kovászt, alaposan dolgozza át a tésztát, és 30–45 percre tegye félre, hogy megkeljen.
A KÜRTŐSKALÁCS ELKÉSZÍTÉSE: 1. A megkelt tésztából készítsen kb. 1 méter hosszú hengereket. 2. A hengereket tekerje rá a formára, és hajtsa be a végeit. 3. A tésztát úgy nyújtsa ki, hogy a feltekert hengerek összeérjenek. 4. A feltekert tésztát kenje meg vajjal, és kelessze 15 percig. 5. 200 °C-os sütőben süsse 20–25 percig. 6. A sütés közben 2x fordítsa meg a tésztát 1/3* oldalanként, egyszer kenje meg vajjal. 7. A kürtőskalácsot újra kenje meg vajjal, majd forgassa meg a cukros-fahéjas keverékben. 8. A tartót óvatosan vegye le, húzza le a kürtős kalácsot a formáról.
*Megjegyzés: A sütés ideje és a forgatás intervalluma a sütő típusától függően különbözhet.
Figyelmeztetés: A forma, az állvány és a szilikon tartók a sütés ideje alatt felforrósodnak, ezért mindig használjon konyhai kesztyűt.