Tescoma Delícia szilikon Prime 12 fánk sütőforma 629436.00

Cikkszám: 629436.00

Kiválóan alkalmas házi fánk sütőben történő készítésére. A forma nem ég oda, gyorsan és egyenletesen süt, a kész fánkok könnyedén kifordíthatóak. Könnyen tisztítható, elég kiöblíteni vagy mosogatógépben mosni, tökéletesen tárolható. Első osztályú hőálló szilikonból készült, 230 °C-ig ellenálló. Elektromos, gáz és hőlégkeveréses sütőbe is alkalmas. A használati útmutató a recepttel a csomagolás részét képezi. 3 év garancia.

8 890 Ft

Leírás

Recept
Házi sült fánkok
Hozzávalók a kovászhoz: 70 ml langyos tej, 20 g élesztő, 5 g cukor (1 teáskanál); Hozzávalók a tésztához: 200 g sima liszt, 2 tojássárgája, 100 ml langyos tej, 70 g olvasztott vaj, 40 g daracukor
(2 evőkanál), 40 ml fekete rum, 2 csipet só, egy kis citrom lereszelt héja
Kovász készítése: Keverje össze a kovászhoz szükséges hozzávalókat, és hagyja néhány percig meleg helyen felfutni. Tészta készítése: Tegyen a kovászba tejet, vajat, rumot, tojássárgáját,
cukrot és sima lisztet, végül pedig a lereszelt citromhéjat és a sót. Alaposan keverje össze, készítsen híg tésztát, és hagyja meleg helyen egy órát kelni. A forma feltöltése és a megkelés: Kenje
ki a szilikon formát, és helyezze sütőtepsire. Tegyen a formába adagolófejes díszítőzsák segítségével annyi tésztát, hogy csak a forma alját fedje le (a tészta a kelés és sütés során feljön). Takarja
le a formát egy konyharuhával, és hagyja 30 percig kelni. Sütés: Miután megkelt vegye le a konyharuhát, és süsse a fánkokat 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig. A megsült fánkokat
ízesítse csoki vagy cukor öntettel, esetleg szórja meg díszekkel.

Gluténmentes sült fánkok
Hozzávalók a kovászhoz: 70 ml langyos tej, 20 g élesztő, 5 g cukor (1 teáskanál) Hozzávalók a tésztához: 100 g gluténmentes liszt, 50 g rizs
liszt, 50 g kukoricaliszt, 2 tojássárgája,100 ml langyos tej, 70 g olvasztott vaj, 40 g daracukor (2 evőkanál), 40 ml fekete rum, 2 csipetsó,egy kis
citrom lereszelt héja
Kovász készítése: Keverje össze a kovászhoz szükséges hozzávalókat,és hagyja néhány percig meleg helyen felfutni. Tészta készítése: Tegye a kovászba a tejet,a vajat,a rumot,a tojássárgáját,a cukrot és a gluténmentes, rizs és kukoricalisztet, végül a lereszelt citromhéjat és a sót,
alaposan keverje össze,és készítsen híg tésztát. A forma feltöltése és a megkelés: Kenje ki a szilikon formát,és helyezze sütőtepsire. Tegyen a
formába adagolófejes díszítőzsák segítségével annyi tésztát, hogy csak a formaalját fedje le(a tészta a kelés és sütés során feljön). Takarja le a
formát egy konyharuhával,és hagyja egy órát kelni. Sütés: Miután megkelt vegye le a konyharuhát,és süsse a fánkokat 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig. A megsült fánkokat ízesítse csoki vagy cukor öntettel,esetleg szórja meg díszekkel.
Gluténmentes sült fánk
Hozzávalók: Használja ugyan azokat a hozzávalókat mint a fenti receptnél,a sima lisztet helyettesítse 100 g gluténmentes liszttel, 50 g rizs liszttelés 50 g kukoricaliszttel.
Elkészítés: Járjon el ugyanúgy mint a fenti receptnél,a tésztát a kikeverés után ne hagyja megkelni. A formába helyezés után hagyja lefedve,meleg helyen 1 órán át kelni.

Használati útmutató
Első használat előtt
Első használat előtt mossa el a formát, szárítsa meg,és minden használat előtt alaposan kenje ki olvasztott vajjal.
Elektromos, gáz és hőlégkeveréses sütőben történő sütés
Helyezze a tésztával megtöltött formát a sütőbe egyenesalátétre, rácsra, tepsire vagy has. Töltse meg egyenletesen, süsse az ételeket hasonlóan minta klasszikus sütőformákban,a sütés ideje a szilikon formában rövidebb lehet. Hagyja a kész ételt a formában kihűlni,ezután a forma rugalmas
aljának lágy megnyomásával fordítsa ki.
Karbantartás
A tisztításhoz ne használjon súroló eszközöket, makacs szennyeződések esetén áztassa be. Mosogatógépbe alkalmas.
Figyelmeztetés
Az üres formát ne melegítse, mindig megtöltve tegye a sütőbe! Ne tegye ki közvetlen hőforrásnak, főzőlapra, lángra. Soha ne szeletelje az ételt közvetlenül a formában, ne használjon éles fémeszközöket. Az anyag esetleges elszíneződése nem befolyásolja annak működését,esetleg egészségre való hatását,ezért reklamáció tárgyát sem képezheti.