Tescoma Delícia szilikon Prime macaron sütőforma 629426.00

Cikkszám: 629426.00

Tökéletes macaron készítéséhez. A forma nem ég oda, hanem gyorsan és egyenletesen átsül, a kész tészta könnyen kifordítható belőle. Első osztályú hőálló szilikonból készült, 230°C-ig hőálló. A szilikon formák könnyen tisztíthatóak, használatuk után elég elöblíteni őket, vagy mosogatógépben elmosni, tökéletesen tárolható. A forma használható gáz-, elektromos- és légkeveréses sütőben. A használati útmutató a receptekkel együtt a csomagolás belsejében található. 3 év garancia.

6 630 Ft

Leírás

Használati útmutató
ASiliconPRIME formák használhatóak édes és sós ételek sütéséhez.
Első használat előtt
A formát az első használat előtt mossa el, szárítsa meg,és étkezési zsiradékkal alaposan kenje ki. Ideálisként javasoljuk a 630687-es számú
DELÍCIA sütőforma olajat, 300 ml. A formát újra csak szükség esetén kenje ki olajjal, pl. ha a forma gyakran van mosogatógépben tisztítva,
vagy ha száraztésztából készült ételt süt benne.
Sütés gáz-, villany-és légkeveréses sütőben
A tésztával megtöltött formát mindig ugyanazon az alátéten, rácson, tepsin stb. helyezze a sütőbe. A tésztát a formába mindig egyenletesen oszlassa
szét, süsse úgy, mint klasszikus formákban. A sütés ideje szilikon formában való sütéskor rövidebb lehet. A megsült ételt a forma rugalmas aljának a megnyomásával távolítsa el a formából.
Karbantartás:
A formát ne tisztítsa olyan tisztítószerekkel,amelyek erősen elkoptatják a felszínt. Abban az esetben, ha a forma erősen szennyezett, hagyja ázni. A forma tisztítható mosogatógépben.
Figyelmeztetés
Az üres formát sose melegítse,asütőbe mindig alapanyaggal megtöltve tegye be. A formát ne tegye ki közvetlen hősugárzásnak, ne tegye főzőlapra, nyílt lángra stb. Az ételeket sose szeletelje közvetlen a formában, ne használjon éles fémeszközöket. A forma esetleges elszíneződése
nincs hatással annak használatára, vagy egészségügyi kifogástalanságára, így reklamáció tárgyát sem képezheti.

 

Házi macaron
A recept nemtartalmaz glutént.
Hozzávalók: 55 g megszitált porcukor, 55 g megszitált mandulaliszt, 1 kiskanál ételszínezék, 1 nagyobb tojásfehérjéből felvert hab,cukorfőzet (55g cukor és 15 ml víz). Csokiöntet: 50 ml tejszín (33 %-os), 65 g étcsokoládé, 10 g vaj, 1 kiskanálcukor.
Elkészítés: A tojásfehérjéből felvert habba óvatosan keverje bele a forró cukorfőzetet,alaposan keverje el. A megszitált porcukorral elkevert mandulalisztet adagolja a habhoz,és a végén adja hozzá az ételfestéket. A tésztát tegye bele egy habzsákba,és annak segítségével nyomja ki a
tepsire elhelyezett formákba. Miután ezzel elkészült,a formákat óvatosan ütögesse a munkalaphoz, hogy a macaron-okból távozzon a levegő. A macaron-okat szobahőmérsékleten 45 percig hagyja száradni, hogy a tetejük ne ragadjon, majd 15-17 percig süsse 150°C-os
sütőben.

Csokiöntet: A tejszínt, tejet és a cukrot főzze rövid ideig, majd adja hozzá a csokoládét,és addig keverje, míg el nem olvad. A csokiöntetet hagyja kihűlni majd verje fel.

Tipp: Amennyiben a világos öntetet részesíti előnyben,az étcsokoládé helyett használjon fehér
csokoládét,és a felsorolt hozzávalók közül hagyja ki a cukrot. Intenzívebb ízérdekében az öntethez egy csepp rumesszenciát is hozzáadhat.