Tescoma Delícia tésztakelesztő edény melegítővel 26cm 4 L- kelesztőtál

Kelt tészta akár kétszer gyorsabban

A kelt tésztának, ahhoz, hogy telt és rugalmas legyen, időre és nyugalomra van szüksége. A légmentesen záró fedővel ellátott praktikus tálnak köszönhetően a kelesztés idejét fel lehet gyorsítani. Az átgondoltan megtervezett melegítő átadja a hőt a tésztának, lerövidítve a kelesztés hosszadalmas folyamatát, így a finom, friss sütemény hamarabb kerül az asztalra.

Mitől különleges a DELÍCIA tésztakelesztő edény melegítővel?

Az DELÍCIA okos táljának köszönhetően a tészta elkészítése kétszer olyan gyors. Tedd az összetevőket a tálba, fakanállal keverd őket össze, helyezd fel a légmentesen záró fedőt, és nagyjából egy percig rázd a tálat. Ezt követően csak várj, míg a fedő domborodni nem kezd, jelezvén, hogy a tészta tökéletesen megkelt.

 

Termék tulajdonságok:

Anyag: műanyag, gél töltelék

Méretei: 14,2 x 26,5 x 26,6 cm

Átmerő: 26cm

Térfogat: 4 L

Mosogatógépben nem tisztítható!

 

14.990 Ft

  • Ingyenes szállítás: 30.000,-ft feletti vásárlás esetén.
  • Szállítási idő: 1-3 munkanap
  • Szállítási költség: 2.990,-Ft
  • Csomagpont: már 1.190,-Ftól
  • 14 napos pénz visszafizetési garancia

Leírás

A kelesztőtál egy edény, amit tészta kelesztésére használnak. Amikor például kenyeret, kalácsot vagy pizzát készítesz, a tésztát összeállítás után pihentetni kell, hogy a benne lévő élesztő dolgozhasson — ekkor a tészta térfogata megnő, „megkel”.

A kelesztőtál segít abban, hogy a tészta egyenletesen keljen meg. Általában a következő jellemzőkkel bír:

  • Méret: Elég nagy ahhoz, hogy a tészta kétszeresére-háromszorosára nőhessen anélkül, hogy kifutna.
  • Anyag: Készülhet műanyagból, kerámiából, üvegből vagy akár fémmel bevont anyagból is. A legjobbak a hőt egyenletesen tartó változatok.
  • Fedél: Sok kelesztőtálnak van fedele, hogy a tészta ne száradjon ki, de egy konyharuhával is le lehet takarni.
  • Formatervezés: Vannak speciális, bordázott vagy perforált kelesztőtálak is, főleg kenyérhez, amik szebb formát adnak a tésztának és segítik a levegőzését.